Standaard tekst voor de HEADER BUBBLE!

STANDAARD BUTTON TEKST

Arnoud W.A. Boot: Professor in de economie

Arnoud Boot

klik hier voor de persoonskaart van deze persoon in de database
Arnoud Boot is hoogleraar Corporate Finance en Financiële Markten en director van het Amsterdam Center for Law & Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is tevens adviseur van de Riksbank (Centrale Bank van Zweden), Plv. Kroonlid van de Sociaal Economische Raad en Lid van de Bankraad (DNB). Voorheen was hij verbonden aan de J.L. Kellogg Graduate School of Management van Northwestern University in Chicago.
Naast zijn wetenschappelijk werk is professor Boot actief als spreker, adviseur en commissaris. Zo heeft hij de afgelopen jaren geadviseerd over corporate governance- en eigendomsvraagstukken, de publiek/private afbakening, mededingingsvraagstukken, de financiële structuur van ondernemingen, wet- en regelgeving voor de financiële sector, pensioenvraagstukken, en over strategische vraagstukken betreffende de positionering van financiële instellingen. Voor deze vraagstukken heeft hij ook het Amsterdam Center for Corporate Finance opgericht, een “think tank” met als doel de bevordering van de interactie tussen theorie en praktijk.
Professor Boot heeft verschillende verbintenissen met buitenlandse universiteiten. Zo was hij ‘Bertil Danielsson Visiting Professor’ aan de Stockholm School of Economics in Zweden, en Olin Fellow aan Cornell University in de Verenigde Staten. Momenteel is hij Research Fellow van het Centre for Economic Policy Research (CEPR) in Londen en van het Davidson Institute van de University of Michigan. Hij doceert in verscheidene MBA- en Executive Education-programma’s. Hij is redacteur van verschillende internationale tijdschriften, en publiceert in prominente academische tijdschriften, zoals The Journal of Finance en The American Economic Review.
Belangrijkste functies:

  • Professor in Corporate Finance en Financiele Markten, Universiteit van Amsterdam
  • Directeur van het Amsterdam Center for law & Economics (acle), Universiteit van Amsterdam
  • Oprichter en directeur van het Amsterdam Center for Corporate Finance (accf) (een “denktank” met nog 25 samenwerkende deelnemers)
  • Adviseur van de Centrale Bank in Zweden (Riksbank)
  • Lid van de Nederlandse Sociaal Economische Raad (SER)
  • Bestuurslid van de Nederlandse Bankdraad (DNB)

Klik hier voor de Nederlandse publicaties van professor A.W.A. Boot.
Bron en toestemming: dhr. Arnoud W.A. Boot