Standaard tekst voor de HEADER BUBBLE!

STANDAARD BUTTON TEKST
Cornelis Nicolaas Boot

† 06-07-1925 – 13-12-1978 Leiden

Cornelis Boot
klik hier voor de persoonskaart van deze persoon in de database
Directeur Boot (GSD) plotseling overleden 

LEIDEN – Gistermiddag is plotseling overleden de heer C.N. Boot, directeur van de gemeentelijke sociale dienst in Leiden. De heer Boot werd 53 jaar.
Opgegroeid in Katwijk verhuisde hij in 1945 naar Leiderdorp. Hij trad als corrector in dienst bij Sijthoff. Na zijn militaire diensttijd (hij ging o.m. naar Indië) was hij enige tijd verbonden aan uitgeverij Succes en aan een verzekeringsmaatschappij. Totdat hij bij de sociale dienst kwam, werkte hij zes jaar (vanaf 1954) bij het GAK (Gemeentelijk Administratie Kantoor) aan de uitvoering van de werklozenwet. Bij de GSD begon hij in de buitendienst. In de tussentijd volgde hij de Sociale Academie. Hij doorliep alle rangen bij de dienst, om tenslotte, na een langdurige sollicitatieprocedure per 1 april 1976 tot directeur benoemd te worden. Deze post was sedert 1 maart 1974 vacant.
Vanaf september 1966 tot juli 1971 was de heer Boot ook raadslid voor de PvdA-fractie in zijn woonplaats Leiderdorp. Hij trok zich om persoonlijke redenen uit de raad terug. Tevens was hij van januari 1965 tot december 1971 lid van het college van bijstand in zijn woonplaats.
De heer Boot was getrouwd en had drie kinderen. Hij zal maandag begraven worden op de Algemene Begraafplaats Duinrust in Katwijk aan Zee.

Bron: Leidsch Dagblad 14-12-1978