Standaard tekst voor de HEADER BUBBLE!

STANDAARD BUTTON TEKST

Het Klaas Bootpad te Alkmaar is vernoemd naar de turner Klaas Boot, geboren te Oudkarspel op 18 juli 1897. Hij overleed te Alkmaar op 13 mei 1969. Hij leidde vele turners en turnsters op tot het hoogste landelijke niveau, waarbij zijn zoon Klaas Jr. tienmaal kampioen van Nederland werd.

Zijn grootste verdienste, wat het verenigingswerk betreft, ligt bij de gymnastiekvereniging “De Halter” in Alkmaar. Vele malen werd hij zowel met de dames- als met de herenploeg kampioen van Nederland. Hij nam het initiatief voor de Halterrevues, die in wijde omgeving grote vermaardheid kregen. Zijn vakmanschap werd door het Koninklijk Nederlands Gymnastiek Verbond erkend. Het verleende hem het Lidmaatschap van Verdienste.

Vele jaren heeft hij ook les gegeven aan de U.L.O.-school te Bergen (NH), aan de landbouwwinterscholen in Alkmaar en Schagen en aan de kinderen van de B.L.O.-school te Alkmaar. Voor al zijn werkzaamheden werd hij onderscheiden met de zilveren medaille in de Orde van Oranje Nassau. Te zijner ere is in Alkmaar-Noord, nabij het sportcomplex, het Klaas Bootpad te vinden.

Aan Klaas Jr is een pagina gewijd in de afdeling Bijzondere Booten. Klik hier voor zijn persoonspagina in de genealogische database.

 

klaas_bootpad klaas_bootpad klaas_bootpad klaas_bootpad

Met dank aan de heer J. Hoogland.