Standaard tekst voor de HEADER BUBBLE!

STANDAARD BUTTON TEKST

John Wilkes Booth; moordenaar en/of voorvader?

John Wilkes Booth is wel degelijk de moordenaar van Abraham Lincoln maar over het hoe en waarom doen vele verhalen de ronde. Broodjes aap verhalen of feit? Oordeelt u zelf:

John Wilkes Boot
Bron: Wikipedia, de vrije encyclopedieJohn Wilkes Booth (10 mei 1838 – 26 april 1865) was een Amerikaans acteur die pas echt wereldberoemd werd toen hij Abraham Lincoln vermoordde. Hij werd geboren op een boerderij in Maryland. Zijn ouders waren Engels en emigreerden naar de Verenigde Staten in 1821. Begin 1862 werd Booth gearresteerd en in St. Louis berecht wegens het uiten van kritiek op de overheid. Op Goede Vrijdag, 14 april 1865, kort nadat Robert E. Lee zich had overgegeven, was President Lincoln aanwezig in Ford’s Theater in Washington DC. Booth schoot Lincoln achter in het hoofd met een .44 kaliber Derringer pistool.
Bron: HistoryBuff.com (vrij vertaald) meeste historici stellen dat John Wilkes Booth, de moordenaar van Abraham Lincoln, gedood is in Garret’s barn op 26 april 1865. Omdat er zoveel mysterie om de autopsie and herbegrafenis van John hing, geloofden sommigen dat hij niet werkelijk die nacht stierf. Sommigen beweerden dat John eigenlijk was ontsnapt en dat de man die werd neergeschoten in die boerderij niet de echte John Wilkes booth was. Zij geloven ook dat, toen de Amerikaanse overheid ontdekten dat ze de verkeerde man te pakken hadden, zij – om de afgang tegen te gaan – de hele kwestie in de doofpot stopten. Deze controverse luwde tegen de tijd dat de samenzweerders hun test hadden doorstaan. Er werden in 1867 nog een paar korte geruchten de wereld in geholpen toen de John Surratt rechtszaak voorkwam maar die vervlogen ook spoedig. In het voorjaar van 1889 stond er een stuk in de krant dat versloeg dat John aan de dood was ontsnapt in de brandende boerderij, destijds in 1865, en dat hij gevlucht was naar Zuid-Amerika. Tot aan 1903 werd er niet meer gesproken over de eventuele vlucht van John Wilkes Booth.
John Wilkes BoothIs deze mummy werkelijk het lichaam van John Wilkes Booth? Lees het artikel op de website van de bron
klik hier om het artikel verder te lezen
Bewaarnummer: 04110501